Nyt forskningssamarbejde kan forbedre behandlingen til patienter med kroniske betændelsessygdomme

Greater Copenhagen Health Science Partners (GCHSP) har netop lanceret et stort projekt om sammenhængen mellem parodontitis og andre kroniske betændelsessygdomme. Projektet kan medføre bedre behandling til patienter med kroniske betændelsessygdomme.
11. juni 2019
Bemærk: Denne nyhed er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information.

Betændelsessygdomme som hjerte-kar-sygdom, leddegigt, type 2-diabetes og parodontitis hænger sammen. De optræder ofte samtidigt, og den ene sygdom kan forværre forløbet af den anden. Selvom forskningen på området har fået stor opmærksomhed, kender man ikke i detaljer de mekanismer, der forbinder sygdommene. For at forbedre behandlingsmulighederne er det derfor vigtigt at opnå øget indsigt i disse mekanismer. Det skal et nyt stort forskningssamarbejde, som Greater Copenhagen Health Partners (GCHSP) har valgt at støtte, bidrage til.

”Med denne støtte sættes parodontitis ind i en sammenhæng med andre betændelsessygdomme, hvilket er en væsentlig ny tilgang til parodontitis. Det vil styrke forståelsen af, at sygdom det ene sted i kroppen kan påvirke andre dele af kroppen. Det understreger betydningen af at se på patienter som hele mennesker og kan medvirke til en forstærket tværfaglig indsats i det daglige kliniske arbejde”, siger Tandlægeforeningens formand Susanne Kleist om projektet.

Professor på Tandlægeskolen står bag
Professor Peter Riis Hansen fra Kardiologisk Afdeling på Herlev-Gentofte hospital og professor Palle Holmstrup fra Odontologisk Institut ved Københavns Universitet skal drive projektet. De vil forbedre behandlingen af patienter med kronisk inflammation i kroppen. Sammen med en række grundforskere og kliniske specialister vil de bidrage med ny viden om de mange implicerede sygdomme og skabe synergier, der fremmer forskning, undervisning, innovation og klinisk implementering.

Hvad er GCHSP?
GCHSP er et partnerskab mellem Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Region Sjælland og Region Hovedstaden for klinisk og translationel sundhedsforskning, uddannelse og innovation. Kernen i samarbejdet er en række Clinical Academic Groups (CAGs), der har til formål at realisere et fælles potentiale inden for et tværgående fagområde.

Læs mere om Greater Copenhagen Health Science Partners

Læs mere om forskningsprojektet

 

 

© Tandlægeforeningen. Du må gerne citere fra denne artikel, men du skal angive Tandlægeforeningen som kilde.
Senest opdateret 11. juni 2019