Tandlægerne foreslår gradvis åbning af tandklinikkerne

Tandlægerne behandler kun patienter med kritiske tandproblemer på grund af corona. Men det går ud over tandsundheden og rammer patienter med alvorlige sygdomme særligt hårdt. Sygdom i munden hænger sammen med sundhed i kroppen. Derfor skal vi gradvist åbne tandklinikkerne nu, mener Tandlægeforeningen.
07. april 2020

”Vi er bekymrede for danskernes tandsundhed. En rask patient uden problemer med tænderne kan godt udskyde behandlingen i et par måneder. Men det gælder ikke for de mange danskere, der har sygdom i tænderne eller andre alvorlige sygdomme i kroppen, som spiller sammen med sygdom i munden, fx patienter med diabetes, hjerte-kar-sygdomme og leddegigt. For dem er det et stort problem,” siger formand for Tandlægeforeningen Susanne Kleist.

Tandlægeforeningen foreslår, at man åbner for undersøgelse og behandling på tandlægeklinikkerne efter samme forholdsregler, der gælder for den almene lægepraksis. Man kan lave en gradvis åbning, hvor yngre og raske patienter kommer i gang med tandbehandling. Men vi skal vente med de særlige risikogrupper for coronavirus, og tandlægen skal sikre sig, at patienten ikke har symptomer på COVID-19 før behandlingen.

”Tandlægeforeningen synes, det er meget positivt, at Danmark nu kan begynde at løsne på de stramme forholdsregler mod coronavirus. Vi anbefaler, at man hurtigst muligt åbner for tandbehandling af hensyn til danskernes tandsundhed. Det skal ske gradvist og kontrolleret, det kan vi godt håndtere på tandklinikkerne,” siger Susanne Kleist.

Susanne Kleist understreger, at tandlægerne er vant til at holde en skrap hygiejne på klinikken. Det bør man fortsætte med. Tandlægen skal beskytte sig selv og patienterne på klinikken med værnemidler, og patienterne skal bruge håndsprit både ved ankomst, og når de forlader klinikken. Der må ikke vente for mange patienter i venteværelset, og de skal holde en god sikkerhedsafstand.

For mere information, kontakt:

Kommunikationschef Charlotte Bender på tlf. 24 59 04 69
Kommunikationskonsulent Charlotte Holst på tlf. 26 82 18 24