Tilbage til kursusoversigten

Det nye i praksis del 2

Kursusnummer 2994
Kursusdato 13. maj 2023 kl. 10:00 -> kl. 17:00
Kursussted Comwell H. C. Andersen Odense, Claus Bergs Gade 7, 5000 ODENSE Odense
Tilmeldingsfrist 1. maj 2023
Point/CE-timer 6
Medlemspris 1.900,00 kr.
Tilmeld dig nu

Det nye i praksis – del 2
Tilskudsmuligheder for dine patienter: En dybdegående guide til at navigere i reglerne som nyuddannet tandlæge


Dette kursus er en fortsættelse af ”Det nye i praksis – del 1” og er specifikt designet til at hjælpe dig med at forstå dine patienters tilskudsmuligheder og rettigheder. Kurset vil give dig en dybdegående viden om, hvordan du bedst rådgiver dine patienter og vejleder dem til at søge om de rette tilskud til deres tandbehandling.

Kurset tager udgangspunkt i tandlægens ansvar og forpligtelse som autoriseret sundhedsperson til at rådgive patienterne korrekt om tilskudsmuligheder og rettigheder.

Vi vil starte med at gennemgå de mange forskellige tilskudsmuligheder, som patienterne har i Danmark. Det kan være en jungle at navigere i, for ofte er reglerne ikke indlysende. Vi vil diskutere de mange faktorer, der kan spille ind i patienternes tilskudsmuligheder, og hvordan du kan hjælpe dine patienter med at navigere i systemet.

På kurset vil vi gennemgå alle de paragraffer og patientgrupper, der kan gøre brug af tilskudsmulighederne, herunder §§82/82a, §166 og hele pensionslovgivningen. Vi vil klæde dig bedst muligt på til, hvordan du søger om en en behandling, hvilke kriterier, der skal være opfyldt, og hvad der kan dækkes.

Vi vil også diskutere, hvordan tilskud til tandpleje er meget mere end blot særloven og BUT. Vi vil gennemgå en række eksempler, der illustrerer, hvordan tilskudsmulighederne kan variere, afhængigt af patientens situation og alder.

Efter dette kursus vil du være bedre rustet til at rådgive og vejlede dine patienter om deres tilskudsmuligheder og rettigheder. Du vil have en dybdegående forståelse af reglerne og forholdene, som du som nyuddannet tandlæge skal arbejde under, og du vil kunne opfylde dit ansvar som behandlende tandlæge for at rådgive dine patienter korrekt.

Målgruppe
Tandlæger som er uddannet i perioden 2020 til 2022

Kursusgivere
Tandlæge Ole Marker, Tandlægeforeningen