1200 tandlæger samles om de ældres tænder

PRESSEMEDDELELSE
15. november 2018

En stor del af landets tandlæger valfarter til Aarhus fredag og lørdag for at blive klogere på, hvordan man giver ældre mennesker den bedst mulige tandbehandling. 

Hvordan tackler tandlægerne udfordringerne i at behandle et gammelt tandsæt – ikke bare fagligt, men også etisk korrekt? Det skal cirka 1200 danske tandlæger fordybe sig i, når de under temaet ”Den ældre patient” samles til Tandlægeforeningens Symposium den 16 og 17. november i Aarhus. 

Danske tandlæger får flere og flere ældre patienter med egne tænder, som kræver forebyggelse og behandling. Siden 2000 er antallet af danskere på over 65 år med mere end 20 tænder i munden således steget med ca. 30 procent. Regner man det om til tænder, er det omkring fem og en halv million flere tænder i munden på de ældre. Mens det i 1982 var 60 procent af de ældre over 65 år, der havde tabt alle tænderne og fået gebis, var det kun 20 procent i 2005. Det er positivt, at flere beholder egne tænder, men der er også en bagside af medaljen. Mange ældre får livsnødvendig medicin pga. kroniske sygdomme, og meget medicin har mundtørhed som bivirkning, hvilket kan give massive tandproblemer – typisk huller i tænderne. Der er derfor god grund til, at tandlægerne i weekenden skal i dybden med alle aspekter af ældres tænder. 

Om Symposium
Tandlægeforeningens Symposium er et årligt tilbagevendende efteruddannelsesarrangement, hvor danske tandlæger bliver opdateret af anerkendte eksperter fra ind- og udland på den nyeste viden inden for et emne, som belyses fra forskellige vinkler. Samtidig afholdes en konference for klinikpersonalet om samme emne. I år deltager cirka 1200 tandlæger og tandplejere samt 500 klinikassistenter.

For yderligere information:
Charlotte Bender, kommunikationschef, Tandlægeforeningen, tlf.: 24 59 04 69, cbe@tdl.dk
Charlotte Holst, kommunikationskonsulent, Tandlægeforeningen, tlf.: 26 82 18 24, chh@tdl.dk 

 
Senest opdateret 15. november 2018