Tandlægestuderende får 162.000 kroner til forskning

PRESSEMEDDELELSE
04. november 2016

Anne Katrine Danielsen, 22 år og tandlægestuderende på Københavns Universitet, har netop fået tildelt et scholarstipendium på 162.000 kroner fra Tandlægeforeningen. Med scholarstipendiet skal hun forske i sygdommen parodontitis og hvilken rolle B-celler, som er en del af det erhvervede immunforsvar, spiller i udviklingen af parodontitis. Parodontitis er en betændelsestilstand i de væv, som omgiver tænderne, tandkøb og den del af kæbeknoglen, som tænderne sidder fast i, og er en af de mest udbredte tandsygdomme overhovedet. Anne Katrine Danielsen modtog scholarstipendiet i Aalborg Kongres & Kultur Center fredag den 4. november ved Tandlægeforeningens Symposium, som er et årligt tilbagevendende efteruddannelsesarrangement. Her bliver danske tandlæger opdateret af eksperter fra ind- og udland på den nyeste viden inden for et specifikt emne. I år deltager omkring 1100 tandlæger for at blive klogere på sygdomme og tilstande i det hårde tandvæv.

Foto kan frit downloades herfra
Senest opdateret 04. november 2016