Unges tandlægevideo storhitter på Facebook

PRESSEMEDDELELSE
26. september 2016
To videoer, som en HTX-klasse har lavet, og som skal få unge til at huske tandlægen, er på lidt over en uge blevet vist knap 150.000 gange på Facebook og liket og kommenteret flittigt af de unge. De to videoer er omdrejningspunkt for en kampagne, som Tandlægeforeningen og Danske Regioner står bag.

”Se den færdig”, ”OMG”, ”bedste tandlægereklame ever”. Det er nogle af de kommentarer, som to kampagnevideoer med budskabet Get back in the game får i disse dage på Facebook. Kampagnen skal få unge til at huske at finde en tandlæge, når de fylder 18. De to videoer er foreløbig blevet vist knap 150.000 gange, og ca. 40.000 har set dem til ende. Videoerne er blevet liket, delt eller kommenteret knap 25.000 gange – typisk ved at de unge tagger hinanden.

”Jeg er glad for, at så mange unge tilsyneladende har taget budskabet til sig, for den bedste forsikring mod tandsygdomme og store tandlægeregninger er at børste tænder grundigt to gange om dagen og gå regelmæssigt til tandlæge, ” siger formanden for Tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg. Han tilføjer, at unge, der har en god mundhygiejne, typisk kun har behov for at gå til tandlæge hver 12-24. måned. Tal fra Danske Regioner viser, at knap hver anden 20-årig har ikke været til tandlæge, siden de fyldte 18 og forlod børne- og ungdomstandplejen.

Fear of missing out
Fem unge mellem 19 og 20 år har, som en del af deres HTX-uddannelse, lavet de to videoer til en konkurrence, som Tandlægeforeningen udskrev sidste år for alle elever på gymnasiale uddannelser. Tandlægeforeningen syntes så godt om videoerne, at foreningen, i samarbejde med Danske Regioner, har valgt at bruge dem i en kampagne. I videoerne følger man to unge, som tilsyneladende gør sig klar til en date efter lang tids singleliv. Til sidst afsløres det, at ”get back in the game” er en påmindelse om, at man skal finde en tandlæge, når man er fyldt 18 år.

En af de unge, der fik ideen til kampagnen, er Thomas Juul Pedersen. ”I de to film spiller vi på en form for ”fear of missing out”. Der sker så mange ting i unges liv, som man ikke føler, man kan gå glip af. Når vi laver en kampagne om at komme ”back in the game”, er det for at få tandlægen med på listen over, hvad man er nødt til at gøre.”

Se og del de to kampagnefilm

Venlig påmindelse fra ung til ung
De unge, der har lavet videoerne, er også selv blevet mindet om vigtigheden i at gå til tandlæge. ”Jeg har egentlig meget flotte tænder, men det handler lige så meget om at forebygge, så man netop ikke glemmer at komme til tandlægen og efter to år finder ud af, at man har kæmpe huller i tænderne. Videoerne er en venlig påmindelse fra et ungt menneske til et andet om at huske tandlægebesøget,” fortæller Anne-Marie Berg, en af de unge der vandt Tandlægeforeningens konkurrence.

Er du 20 år, og har du ikke været til tandlæge, siden du fyldte 18? Så hold øje med din e-boks. Fremover vil 20-årige, som ikke kommer i gang hos en privatpraktiserende tandlæge, få en påmindelse fra regionen om at finde en tandlæge.

Du kan finde en tandlæge på Tandlægeforeningens hjemmeside eller sundhed.dk.

For nærmere information kontakt:

Charlotte Holst, kommunikationsmedarbejder, tlf. 26 82 18 24, chh@tdl.dk
Claus Jørgensen, kommunikationschef, tlf.: 70 25 77 11/21 26 56 98, cj@tdl.dk
Senest opdateret 26. september 2016