Ja tak til frit valg

PRESSEMEDDELELSE
30. august 2016
Børn under 16 år og brugere af omsorgstandplejen skal igen frit kunne vælge, om de vil bruge den kommunale tandpleje eller en privatpraktiserende tandlæge. Det lægger regeringen op til i det netop offentliggjorte forslag til finanslov for 2017.

Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg ser positivt på forslaget:

- Vi går ind for konkurrence, og konkurrence handler ikke bare om pris, men også om at give patienterne en valgmulighed. Hvis der bliver indført frit valg inden for børnetandplejen og omsorgstandplejen, vil vi få en god ventilfunktion for de børn, forældre og brugere af omsorgstandplejen, der ønsker at benytte sig af en anden mulighed end det kommunale tilbud, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Ifølge Freddie Sloth-Lisbjerg er det tvivlsomt, om det frie valg vil føre til mere sundhed for pengene.

- Men man imødekommer et behov hos børn, forældre og brugere af omsorgstandplejen, og det vil være til glæde for både patienter, pårørende og de tandlæger, som skal behandle patienterne, påpeger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Hvis regeringens forslag bliver vedtaget, vil der være tale om en genindførelse af fritvalgsordninger, der blev afskaffet pr. 1. januar 2013.
Senest opdateret 30. august 2016