Tilbage til kursusoversigten

Ortodonti i privat praksis

Kursusnummer 2631
Kursusdato 26. februar 2020 kl. 10:00 -> kl. 17:00
Kursussted Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart
Tilmeldingsfrist 17. februar 2020
Point/CE-timer 5,5
Medlemspris 2.640,00 kr.
Tilmeld dig nu

Ortodonti i privat praksis

”Nye” ortodontiske apparaturer lover hurtig og enkel behandling og certificering af tandlægen til at foretage behandlinger efter få kursustimer, men hvad med indikationerne, og hvad kræves der for et godt og sikkert ortodontisk forløb for patient såvel som behandler.

Safety First! - diagnostik, case selektion, planlægning og information...

Æstetik, Funktion, Vedligehold – fokus på de gode behandlinger...

Succesfuld tandregulering bygger på bred basisviden, systematik og gode principper. Kurset vil fokusere på de basale ortodontiske grundregler, systematisk journaloptagelse og nødvendige overvejelser, inden der tilbydes ortodontisk behandling. Endvidere vil vi komme omkring indikationer for mindre behandlinger med alignere og fast apparatur samt risici i forbindelse med behandling og retention. Undervisningen vil i vid udstrækning være case-illustreret og orienteret mod de små og gode behandlinger, som er kompatible med en høj standard af normal funktion og god æstetik.

Kurset henvender sig til tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, som beskæftiger sig med tandregulering i privat praksis.

Kursusgivere

Peter Bangsgaard Stoustrup, lektor specialtandlæge Ph.d. Siden 2015 kursusansvarlig for ortodontiundervisningen på tandlægeuddannelsen, Aarhus Tandlægeskole. Kommunal Tandpleje i Vesthimmerland. Konsulent for Tandlægeforeningens Tandskadeerstatning i sager vedrørende ortodonti og børne-/ungetandplejen.

Morten G. Laursen er uddannet specialtandlæge i ortodonti i 2007. Han er medejer af privat ortodontisk praksis i Aarhus og er siden 2007 ansat på Sektion for Ortodonti på Aarhus Universitet, hvor han primært underviser på videreuddannelsen i ortodonti.

Marianne Bockhoff er odontologisk konsulent og tandlæge fra Tandlægeforeningen. Hun fortæller om fagligt ansvar ved skinnebehandling