Nye medlemmer af Tandlægeforeningens hovedbestyrelse

Palle Christiansen, tandlæge og klinikejer i Græsted i Nordsjælland, og Karen Kongsbak, privatansat tandlæge i København, er valgt til Tandlægeforeningens hovedbestyrelse.

Palle Christiansen, 45 år, dimitterede som tandlæge på Tandlægeskolen i København i 2001 og flyttede som nyuddannet tandlæge til Grønland, hvor han i en årrække arbejdede i den offentlige tandpleje. Palle Christiansen flyttede tilbage til Danmark i 2013. Her overtog han en tandlægeklinik i Græsted, hvor han stadig arbejder.

”Jeg vil kæmpe for, at vi indretter en tandpleje fra vugge til grav, som er fagligt forsvarlig. Patienter bør ikke stilles svagere end de patienter, der skal til lægen. Det er noget af det, jeg tager med mig fra mine år i den grønlandske tandpleje. Og så vil jeg arbejde for øget medlemsindflydelse, og jeg vil gå i dialog med medlemmerne af Tandlægeforeningen,” siger Palle Christiansen.

Tidligere finansminister i Grønland
Palle Christiansen blev for nylig valgt ind som nyt medlem af bestyrelsen i Region Hovedstadens Tandlægeforening. Han er desuden næstformand i foreningen Memeta (Meget Mere Tandsundhed), som blev stiftet i protest mod særloven i foråret. Palle Christiansen er tidligere medlem af Grønlands Landsting og har bestredet forskellige ministerposter i den grønlandske regering i årene 2009-2013, hvor han blandt andet var finansminister. Privat bor Palle Christiansen i Allerød med sin hustru og tre børn. Fritiden går med at løbetræne og træne i det lokale fitnesscenter, og derudover er han optaget af at lave mad fra bunden af gode råvarer.

Vil bekæmpe udbrændthed
Karen Kongsbak, 42 år, dimitterede som tandlæge på Tandlægeskolen i København i 2002 og var derefter ansat i børne- og ungdomstandplejen i ti år. De seneste syv år har hun arbejdet som privatansat tandlæge på forskellige klinikker i København, og i perioder har hun været ansat på to forskellige klinikker samtidig, ligesom hun er i dag.

”Jeg vil gerne arbejde for, at tandlæger ikke brænder ud og forlader faget. Tandlægebladet har lavet en undersøgelse, der viser, at knap halvdelen af tandlægerne overvejer at holde helt op som tandlæger på grund af krav fra myndighederne og mistillid. Det er et kæmpe problem – både for den enkelte tandlæge og for patienterne, for der er i forvejen tandlægemangel i Danmark,” siger Karen Kongsbak.

Ti års fagpolitisk erfaring
Karen Kongsbak har været fagpolitisk aktiv de sidste ti år. Udover hovedbestyrelsen er hun også med-lem af Tandlægeforeningens Sundhedsudvalg, og hun har tidligere været næstformand i Region Hovedstadens Tandlægeforening. Karen Kongsbak er født og opvokset i Hillerød. Hun bor i dag i København med sin mand og to børn samt en 6 måneder gammel hundehvalp, som er det nyeste medlem af familien. Fritiden bruger Karen Kongsbak på at løbe i en løbeklub, og så nyder hun at gå til koncerter – specielt rockkoncerter.

For yderligere information:
Charlotte Bender, kommunikationschef i Tandlægeforeningen, tlf.: 24 59 04 69, cbe@tdl.dk
Charlotte Holst, kommunikationskonsulent i Tandlægeforeningen, tlf.: 26 82 18 24, chh@tdl.dk

info@tandlaegeforeningen.dk