Danske priser på grundlæggende tandpleje er de laveste i Skandinavien

PRESSEMEDDELELSE
Det er slet ikke så dyrt at gå til tandlæge i Danmark, som mange tror. En ny sammenligning af priser i Danmark, Norge og Sverige viser, at priserne på de mest almindelige grundlæggende tandplejeydelser næsten over hele linjen er lavest i Danmark.

Sammenligningen viser eksempelvis, at en almen undersøgelse koster patienterne og det offentlige 85 % mere i Sverige end i Danmark. En tandrensning er 27-40 % dyrere i Sverige end i Danmark. En behandling af et lille hul i en kindtand (enkeltfladet fyldning) koster 22 % mere i Sverige og 13 % mere i Norge end i Danmark. Og skal man have trukket en tand ud, må man i Sverige og Norge af med mindst 60 % mere end i Danmark.

- Jeg håber, at sammenligningen kan være med til at rokke lidt ved den opfattelse, at danske tandlæger er dyrere end alle andre. Vi har en høj brugerbetalingsandel i Danmark, men når det handler om de ydelser, som de fleste voksne danskere oftest har brug for, så er priserne i Danmark lavere end i vore skandinaviske nabolande, siger Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg.

Ifølge tandlægeformanden er de lave danske priser på grundlæggende tandplejeydelser et udtryk for, at man i Danmark har valgt at satse på forebyggelse frem for behandling.

- Vi vil aldrig kunne konkurrere med priserne på store behandlinger udført i lande som Polen, Ungarn og Tyrkiet. I Tyskland vil det også ofte være billigere end i Danmark. Men det skyldes ikke, at de tyske tandlæger tjener mindre end de danske. Tværtimod viser en McKinsey-rapport, at gennemsnitsindkomsten for tandlæger er næsten dobbelt så stor i Tyskland som i Danmark, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Priserne på de grundlæggende tandplejeydelser er i Danmark fastsat i en overenskomst mellem Danske Regioner og Tandlægeforeningen. Overenskomsten er godkendt af Sundhedsministeriet. Du kan se priserne her:

Sammenligningen af priser på grundlæggende tandplejeydelser i Danmark, Norge og Sverige finder du her

Yderligere oplysninger kan fås hos Tandlægeforeningen. Kontakt kommunikationschef Claus Jørgensen på tlf. 21 26 56 98 eller kommunikationskonsulent Charlotte Holst på 70 25 77 11.