Din tandlægeregning kan blive endnu større

PRESSEMEDDELELSE
Brugerbetalingen for tandbehandling risikerer at stige yderligere, hvis regeringen ikke giver patienterne i voksentandplejen de 300 mio. kr. tilbage, som den daværende regering skar væk i 2013

Danskerne risikerer at komme til at betale endnu mere af egen lomme for at få behandlet infektionssygdomme i munden. Det skriver Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg i en kommentar til de igangværende økonomiforhandlinger mellem regionerne og regeringen. Kommentaren bringes på Altinget.dk i dag.

Risikoen for en endnu højere brugerbetaling er opstået, fordi Sundhedsstyrelsen har indført nye nationale kliniske retningslinjer for tandplejen. Disse retningslinjer skal tandlægerne følge. Og det gør de. Men det har ført til, at der mangler 300 mio. kr. i regionernes budget til tilskud til patienter i den almene voksentandpleje.

- Der er tre muligheder: Enten siger regeringen til tandlægerne, at de skal lade være med at overholde Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer. Eller også giver regeringen de penge til regionerne, som er nødvendige for, at tandlægerne kan overholde retningslinjerne og dermed give patienterne den tandpleje, som ifølge Sundhedsstyrelsen er den korrekte. Eller også sender man regningen til patienterne og lader dem yde endnu mere i brugerbetaling, end de gør i forvejen, skriver Freddie Sloth-Lisbjerg i kommentaren på Altinget.dk.

De 300 mio. kr. svarer til det beløb, som den daværende regering i 2013 fjernede fra patienternes tilskud.

- Regeringen bør give patienterne de 300 mio. kr. tilbage. Der er trods alt kun tale om 300 mio. kr. ud af samlede sundhedsudgifter på 118 mia. kr. Altså 0,25 procent af regionernes sundhedsbudget. Så jeg kan ikke tro, at det er pengene, det handler om. Man kan ikke undgå at få den tanke, at der måske er gået principrytteri i diskussionen om, hvorvidt regionerne er i stand til at styre deres økonomi eller ej. Hvad blev der lige af patienterne? Har man helt glemt dem ved forhandlingsbordet inde bag de lukkede døre? Regeringen skylder at vise os, at det ikke er tilfældet, fastslår Freddie Sloth-Lisbjerg.

Du kan læse Freddie Sloth-Lisbjergs kommentar på Altinget.dk her

Kontaktinformationer

Tandlægeforeningen
Amaliegade 17
1256 København K
Telefon: 70 25 77 11
Fax: 70 25 16 37
CVR: 21318418

Man-tors kl. 9.00-16.00
Fre kl. 9.00-15.30

Klik her, hvis du ønsker at sende sikker mail til TF